June 23, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Wat zijn de populairste huisdieren in Nederland? 

Huisdieren zijn heel populair in Nederland. Meer dan de helft van alle huishoudens heeft wel een dier in huis. Dat is ook niet zo vreemd. Een huisdier zorgt namelijk voor heel veel gezelligheid en het verjaagt als het ware de eenzaamheid uit het huis. Als je op zoek bent naar een huisdier dan heb je oneindig veel keuze. Je kunt onder andere kiezen tussen katten, honden, cavia’s, hamsters, konijnen, vogels en nog veel meer. Wat zijn de populairste huisdieren in Nederland op dit moment? Je leest het in deze blog. 

Katten

De kat is verreweg het populairste huisdier in Nederland. Een kat zorgt voor gezelschap door meestal in dezelfde ruimte als jou aanwezig te zijn. De zorg voor dit dier is ook niet al te belastend. Je hoeft deze dieren bijvoorbeeld niet te wassen en je hoeft ze niet uit te laten. Het enige wat je hoeft te doen is eten en drinken geven en de deuren voor ze open doen. Zou jij graag een kat willen? Dan heb je keuze uit een onbeperkt aantal rassen. 

Honden 

Op de tweede plaats in het rijtje van populairste huisdieren in Nederland staat de hond. Een hond is, zoals dat zo mooi genoemd wordt, de mens’ beste vriend. De zorg voor een hond is wel wat intensiever dan bij katten. Je moet ze dagelijks een aantal keer uit laten, regelmatig een kauwstaaf voor de hond geven en je moet ook met ze spelen. 

Vijvervissen

Je verwacht het niet dat deze dieren op de derde plaats staan in populairste huisdieren in Nederland, maar de vijvervis staat wel degelijk op deze plaats. Omdat deze dieren niet altijd te zien zijn, lijkt dat misschien anders, maar er zijn in Nederland 9 miljoen van dit huisdier te vinden.