July 17, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Waarom ook jij een kip als huisdier moet nemen

Kippenhok geïmpregneerd hout

Als je overweegt om een ​​kip als huisdier te nemen met een mooi kippenhok geïmpregneerd hout, is het belangrijk dat j altijd al geïnteresseerd bent geweest in kippen. Als dit niet het geval is, kan het moeilijker zijn om de kip te temmen omdat je er minder aandacht aan zult besteden. Een kip temmen is echter heel eenvoudig, zeker als je een kip bij een fokker koopt. Als de kip eenmaal getemd is, zal hij op je schoot zitten en je overal volgen. Ze kunnen daarnaast ook uit je hand eten. Het mooie is dat je kippen kunt houden samen met andere dieren. 

Voordelen van het hebben van een kip

Het hebben van kippen heeft verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld altijd heerlijke verse eieren, en geen last van vuil in je huis. Je kippen leven namelijk buiten in een kippenhok geïmpregneerd hout, welke je eenvoudig in je achtertuin kan laten plaatsen. Bovendien kun je gemakkelijk je eigen biologische kippenmest maken van kippenuitwerpselen, en hoef je hier dus geen enorme investering voor te doen. De kippen zelf hebben als voordeel dat ze  grote hoeveelheden tuin- en keukenafval verwijderen, en  ze eten de insecten en slakken in je tuin. Dit zal jouw tuin dus weer een boost geven! De kippen zelf zijn heel gemakkelijk te verzorgen en schoon te houden, en met deze huisdieren leer je je kinderen wat de verantwoordelijkheid voor de verzorging voor kippen precies is!

Kippenhok geïmpregneerd hout

Niet elke kip is een huisdier

Helaas zijn niet alle kippen zijn geschikt voor huisdieren. Het is dus goed om hier wel echt rekening mee te houden bij het kopen van een kip als huisdier. Sommige rassen worden bijvoorbeeld erg groot en andere maken meer lawaai dan andere kippen. Natuurlijk zou het vervelend zijn als de kippen te groot worden in de hok. Bovendien zullen de buren waarschijnlijk niet blij zijn als je erg luidruchtige kippen in je tuin hebt. Het doen van goed vooronderzoek is dus echt cruciaal.