July 17, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Waarom een dierenverzekering afsluiten

Puppycursus Den Haag

Als je een huisdier hebt en er zijn kosten van de dierenarts dan kan deze hoog uitpakken. Je hond of kat krijgt de medische zorg die hij nodig heeft met een huisdierenverzekering. Het voorkomt dat je de kosten allemaal zelf moet betalen. De kleine rekening kan meestal nog wel worden betaald maar met onverwachte hoge kosten is dat vaak anders. De kosten voor van een behandeling, onderzoek of verpleging worden vergoed wat is veroorzaakt door een ongeval. Dit zit in de basisverzekering. Wil je ook verzekerd zijn voor ziekte dan kies je voor een uitgebreide verzekering. Doordat je verzekerd bent ontvangt je dier het beste zorg en kan misschien wel voorkomen worden dat het moet worden ingeslapen. Kies je ervoor om geen verzekering af te sluiten kan kan je er ook voor kiezen om een bepaald bedrag per maand apart te leggen. 

Een dierenverzekering wat kost dat?

het is afhankelijk wat de kosten zijn voor een dierenverzekering voor je huisdier namelijk: 

leeftijd huisdier, leeftijd huisdier wanneer de verzekering wordt afgesloten, gewicht en ras van het dier en bij welke verzekeringsmaatschappij je het afsluit. 

Het is verstandig om de verzekering af te sluiten als het dier nog erg jong is. Hoe jonger het dier des te goedkoper de verzekering. Dit kan een goede investering voor de toekomst zijn. Al weet je van te voren nooit of je huisdier gewond raakt of ziek wordt. Ga op internet op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering. Om tot de juiste beslissing te komen is het noodzakelijk om een goede afweging te maken van wat wel en niet wordt gedekt door de verzekering. Let ook goed op de betrouwbaarheid van de aanbieder van dierenverzekeringen

Dekking van een huisdierenverzekering

De basisverzekering dekt vrijwel alle kosten ten gevolgen van een ongeval. Denk aan een val van grote hoogte door een poes, als een dier verstrikt raakt of een hond raakt verwond door een andere hond tijdens een ruzie. Kies je voor een aanvullende verzekering dan worden de medische kosten ook vergoed. Dan alleen als gevolg van een ziekte. De vasten die je per maand kwijt bent ligt tussen de 75 en 100 euro. Afhankelijk van de grote van de hond ben je per jaar tussen de 300 en 600 euro per jaar kwijt.  Kosten die jaarlijks terug kunnen komen zijn ontwormen, ontvlooien en inentingen, een verzekering en in de meeste gemeenten hondenbelasting. Dit kan oplopen tot rond de 575 euro.