July 17, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Goed geholpen door de hondengedragsdeskundige

Altijd heb ik huisdieren gehad, maar deze keer heb ik de hulp van een hondengedragsdeskundige moeten inschakelen. Onze lieve pup veranderde in een ware terrorist. Vooral tijdens een wandeling moest ik op mijn hoede zijn dat er geen anders beesten in de buurt van onze Pablo kwam. De wandelingen die ik maakte waren alles behalve plezierig en vaak liep ik weer terug zodra hij al zijn behoefte had gedaan. Op een gegeven moment was ik aan het wandelen en opeens stond er een poes voor onze Pablo. Een lief beestje, kon ik dat maar van Pablo zeggen.

Gelukkig met een sisser afgelopen

Het poesje is eer redelijk goed vanaf gekomen, mist wel een stukje van zijn staart, maar had erger kunnen zijn. Met mij ging het een stuk minder, want ik was behoorlijk geschrokken. Voor mij was de maat vol en heb ik de hulp van een hondengedragsdeskundige ingeschakeld. Arnoud Kremers heeft in 2014 Teaching Dogs opgericht. Hij heeft voor ons uitgezocht waarom Pablo zo op andere beesten reageert. Natuurlijk is dat wel belangrijk om te weten, maar wat wij belangrijker is hoe wij dit kunnen aanpakken. Gelukkig hebben wij nu meerdere tips en trucs geleerd en is het gedrag van Pablo helemaal veranderd.