June 23, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

EHBO: Eerste Hulp Bij Ongedierte

Last van ongedierte in of om rondom uw huis is natuurlijk enorm vervelend. Mocht u last hebben van ongedierte in of om uw huis, dan wilt u er het liefst natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Nu de zomer weer is aangebroken zijn er verschillende soorten ongedierte die we vaak terugzien, zoals wespen. In dit bericht vertel ik u meer over wespen bestrijding.

Wespen laten bestrijden

Als je last hebt van wespen in of om het huis, dan kan dit enorm vervelend zijn. Veel mensen zijn bang voor wespen, terwijl ze je normaalgesproken niets zullen doen wanneer je zelf rustig bent. Wespen komen vooral voor in de zomer, vaak vanaf het einde van de maand juli tot en met september. Mocht je last hebben van een wespennest, dan kun je verschillende dingen doen. Allereerst is het verstandig om bij het nest uit de buurt te blijven en de wespen zo veel mogelijk met rust te laten. Maak vooral geen slaande bewegingen richting de wespen, want wespen kunnen zeer pijnlijk steken. Het is slim om de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder. Deze kan het wespennest op een veilige manier voor u verwijderen. Probeert u dus vooral niet om zelf het nest te verwijderen. Als dit fout gaat, kunnen de gevolgen bijzonder naar zijn. Een aanvullende tip is om een hor te plaatsen voor ramen en deuren. Zo voorkom je dat wespen en ander ongedierte, zoals bijen en vliegen, naar binnen komen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een bekend spreekwoord en het geldt ook zeker als het gaat om ongedierte: voorkomen is áltijd beter dan genezen. Vermoedt u dat u last heeft van ongedierte, maar weet u het niet zeker? Het is dan raadzaam om de hulp van een ongediertebestrijder in te schakelen. In het beginstadium is het namelijk gemakkelijker om het ongedierte te verwijderen. Mocht de ongediertebestrijder vaststellen dat u toch geen last heeft van ongedierte? Dan is dat in ieder geval een grote opluchting.

Ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd in insecten bestrijden. Daarbij kunt u denken aan veelvoorkomende soorten ongedierte, zoals mieren, zilvervisjes en wespen, maar ook minder vaak voorkomende soorten ongedierte als boktorren en mollen. Heeft u last van ongedierte of heeft u er een vermoeden van? Schakel dan zo snel mogelijk een expert in. Deze kan de situatie voor u verhelpen voordat deze uit de hand loopt.