May 19, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Waar zijn supplementen goed voor

Hondensupplementen

Een goede gezondheid voor je hond begint bij de darmen, goede voeding is van essentieel belang. Maar net als bij mensen is goede voeding niet altijd voldoende, supplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van je hond. Hondensupplementen zijn een makkelijke en doeltreffende manier om je hond gezond te houden in elke levensfase. Er zijn veel verschillende supplementen verkrijgbaar, en het is belangrijk dat je de juiste supplementen kiest die het best aansluiten op de behoefte van jouw hond. Supplementen bieden je hond de nodige ondersteuning voor lang en gezond leven. Je kunt supplementen gebruiken om de vacht van je hond glanzend te houden, om ervoor te zorgen dat je puppy gezond blijft of gewoon ter ondersteuning van het dieet. 

Hondensupplementen

Probiotica

Probiotica zijn een voorbeeld van een voedingssupplement voor honden. Bij een gezonde darmflora zijn de goede en slechte bacteriën in evenwicht. Als de darmflora van je hond uit balans is als gevolg van een ziekte, infectie of medicatie kunnen probiotica helpen de darmflora weer in balans te brengen. Ook helpen probiotica om de weerstand te verhogen en allergische klachten te verminderen. In probiotica zitten grote hoeveelheden melkzuurbacteriën, deze bacteriën overleven het maagzuur en komen aan in de darmen. De probiotica helpen met het herstellen van de balans van de darmflora.

Andere belangrijke supplementen

Omega-3 vetzuren zijn essentiële  honden supplementen om laaggradige ontstekingen te vermijden. Visolie is een goede bron van omega-3. Ook zijn omega-3 vetzuren goed voor de vacht van je hond en helpen ze nuttig bij de behandeling van artritis, hartgezondheid en gewrichtspijn. Vitaminen en mineralen zijn ook voor honden essentieel voor een goede weerstand. Net als mensen hebben honden vaak een verminderde weerstand in het najaar, om te voorkomen dat je hond ziek wordt kun je in deze periode preventief vitaminen en mineralen geven. Ook zijn extra vitaminen en mineralen goed tijdens en na een herstelperiode, bij terugkerende aandoeningen, bij lusteloosheid en ter activering van het afweersysteem.