July 17, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Hoe vang je de meeste ratten met een rattenklem?

rattenklem

Een rattenklem wordt vaak gebruikt om ratten te bestrijden. Er zijn dingen om rekening mee te houden als je dit doet. Zet de klemmen op plekken waar veel rattenkeutels liggen. Span de klemmen nog niet als je ze gaat zetten, leg er voer op, door de ratten er eerst aan te laten wennen is de kans dat je ze vangt groter. Door de raten van de klem af te laten eten raken ze er aan gewend en gaan ze er ook van eten als deze wel gespannen is. Wanneer de ratten gewend zijn kan je de klemmen spannen. Hierdoor vang je meer ratten, dan wanneer je de klemmen direct spant.  

rattenklem

Waar moet je rekening mee houden met het plaatsen van een rattenklem?

Een rattenklem zet je alleen in huis, zodat je niet per ongeluk andere dieren vangt. Het is belangrijk om professionele rattenklemmen te gebruiken, zodat je veilig te werk kan gaan. Plaats een rattenklem buiten het bereik van kinderen en de dieren die je niet wilt bestrijden, zoals huisdieren. Het is belangrijk om de klemmen iedere dag te controleren. En gebruik dunne handschoenen wanneer je de klemmen gaat zetten, maar niet te dik, want dan voel niet wat je doet. Wanneer de klemmen vies zijn kan je ze wel afspoelen, maar beter niet afwassen. Hou bij een rattenklem er vooral rekening mee dat je deze veilig in de ruimte plaatst.

Losse rattenklem of in een voerdoos

Wanneer je een rattenklem aanschaft kan je kiezen voor een losse rattenklem of voor een rattenklem met een rattenkist of rattenvoerdoos. Een losse rattenklem kun je echt alleen binnenshuis gebruiken. Een rattenkist of voerdoos wordt vaak voor buitenshuis gebruikt. Het meest op plekken waar de ratten erg actief zijn, dit is vooral te zien aan de hoeveelheid rattenkeutels. Deze kist zorgt ervoor dat er niet zo maar andere dieren in de klem terecht komen. Dus wanneer je huisdieren hebt en ratten wilt bestrijden kun je het beste kiezen voor een rattenklem met een afscherming, zoals een voerdoos of kist.

Meer verhalen