June 23, 2024

paperclipvogel.nl

Online dieren informatie

Extra magnesium voor paarden en andere paardensupplementen

magnesium voor paarden

Wij als mensen gebruiken wel eens supplementen. Dat doe jij, omdat je misschien een sporter bent. Het kan ook zijn dat jij het neemt, omdat je een te korte hebt aan bepaalde voedingsstoffen. Nu is het zo dat dieren zoals paarden ook supplementen moeten hebben. Zo heb jij bijvoorbeeld magnesium voor paarden en allerlei andere paardensupplementen. Dit is er, omdat vooral voor dit type dier het lastig kan zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer ze een tekort hebben of krijgen dan kan het vervelende gevolgen hebben voor het dier.

Wat?

Er zijn verschillende extra voeding die jij aan jouw paard kan geven. Zo heb je extra magnesium voor paarden. Magnesium helpt bij paarden voor het zenuwherstel en de spierontspaan. Het is dus belangrijk dat een paard dit krijgt. Natuurlijk heb je nog veel meer paardensupplementen zoals eiwitten, vitamines en nog allerlei andere mineralen. Een hoop kun je natuurlijk terug vinden in de normale voeding, maar het is zeker aan te raden om te kijken of jouw paard wel genoeg binnen krijgt. Als dat niet zo is dan moet je zo snel mogelijk beginnen met extra supplementen.

Waar?

Er zijn verschillende plekken waar jij paardensupplementen kan halen. Vaak vind je het wel bij de dierenarts. Deze zijn dan vooral op voorschrift van de dierenarts, maar je hebt ook supplementen in de dierenwinkel of een dierenspeciaalzaak. Het meest voorkomende supplement is magnesium voor paarden. Deze vind je ook vaak terug bij mensen. Nu kun je het bij mensen gewoon bij de drogist kopen of online bestellen. Bij paarden moet je naar een dierenwinkel of online bestellen. Ook bij de dierenarts is dit te verkrijgen op voorschrift. Dit is dan ook een speciale dosis dat het paard krijgt.

magnesium voor paarden

Belangrijk

Het is belangrijk dat een paard de paardensupplementen krijgt dat het nodig heeft. Natuurlijk als het dier het niet nodig heeft dan is het niet belangrijk, maar als je merkt dat jouw paard te weinig vitamines krijgt dan is het belangrijk dat je het aanvult. Het dier kan anders kwetsbaarder zijn voor ziektes en bacteriën en dat wil je niet. Zo is magnesium voor paarden belangrijk om de zenuwen goed te houden en ervoor te zorgen dat de spieren goed kunnen ontspannen. Als je dit niet geeft kan het paard meer stress krijgen. Vooral bij paarden waar je op rijd wil je dit niet.

Factoren

Wanneer je verschillende paarden hebt kun jij ze niet zomaar elk paardensupplement geven dat er is. Het is belangrijk dat je het afstemt op de voeding van een paard. Wanneer je een sportpaard hebt dan heeft die meer supplementen nodig dan een paard wat voor de hobby of de sier is. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoe oud en hoe groot het paard is. Wanneer je een groot en oud sportpaard heb dan geef je die meer magnesium voor paarden dan een paard die niet sport en nog maar een veulen is. Er zijn dus zeker verschillende factoren waar je naar moet kijken.